Geert Jan Dijkerman

dirigent fanfareorkest

Sinds 21 januari 2013 dirigeert Geert Jan Dijkerman ons fanfareorkest. Geert Jan studeerde klassiek slagwerk en harmonie- en fanfaredirectie aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en Zwolle.

Meer informatie over Geert Jan Dijkerman is te vinden op zijn website.
Speel mee met de fanfare

Het fanfareorkest is het oudste orkest van vereniging. Het orkest bestaat al sinds de oprichting van de West Arnhemsche Muziekvereeniging in 1922.

Het fanfareorkest

Een fanfareorkest is een blaasorkest waarin koperblazers, saxofonisten en slagwerkers samenspelen. Het fanfareorkest van de WAMV bestaat uit zo'n 30 amateurmuzikanten, in de leeftijd van variërend van 14 tot 74. Wat ons bindt is dat we ontzettend graag samen muziek maken. Daar moet wel voor geoefend worden; thuis en op de repetitieavond. We repeteren op maandag van 19:30 tot 21:45 uur en u kunt altijd binnenlopen.

Hoe wordt je lid van het orkest?

U moet een van de volgende instrumenten bespelen: bugel, trompet, trombone, hoorn, euphonium, bastuba, saxofoon (sopraan- alt- tenor- of baritonsaxofoon) of orkestslagwerk (pauke, grote trom, kleine trom, melodisch slagwerk, percussie).  Speelt u een van deze instrumenten, dan kunt u zo instromen in het orkest, of tijdelijk opfrislessen volgen bij een van onze docenten. Speel u nog geen instrument uit ons orkest dan kunt u natuurlijk les krijgen van onze vakdocenten.

Voorbereiding van een optreden

Vaak werken we op de repetitie toe naar een bepaald optreden. In dit filmpje ziet u hoe we, samen met onze slagwerkleerlingen, oefenden voor het familieconcert.
Een ander bijzonder optreden is een dansconcert in danscentrum Versteegh. Voor ons en het publiek bijzonder omdat er niet alleen geluisterd, maar ook gedanst kon worden.

Wat speelt een fanfareorkest?

De WAMV kiest vaak voor 'verhalende' muziek. Muziek waarin met klank, sfeer en ritme een spannend verhaal wordt verteld. Maar we spelen ook filmmuziek en bewerkingen van populaire muziek variërend van Michael Jackson tot ABBA.

Hiernaast vindt u een link naar audio-opnamen van de stukken die we gespeeld hebben op het Hanzefestival in Zutphen op 10 oktober 2014. Let wel, de opnamen zijn gemaakt met niet professionele apparatuur door een luisteraar in de zaal. Maar het geeft toch een goed beeld van de muziek.