Alex Hanssen

leider van KABOEM

 
 

KABOEM

KABOEM is een slagwerkgroep waarin de slagwerkleerlingen van de WAMV samenspelen met leerlingen uit het speciaal onderwijs. Jaarlijks maken zij een spetterende slagwerkshow.

Trommelen van hier tot Tokio

Op zondag 13 mei 2012 bracht KABOEM haar eerste grote slagwerkshow—met sfeervolle projecties en een flitsende lichtshow—in de theaterzaal van Groot Klimmendaal: 'Trommelen van hier tot Tokio'. In 2013 volgde 'KABOEM slaat door' en in 2014 'KABOEMING'.

Héél speciaal

In 2015 maakt KABOEM de jaarlijkse show wel héél speciaal: op zondag 7 juni gaat KABOEM optreden in samenwerking met musici van Het Gelders Orkest.

KABOEM laat in haar voorstellingen zien dat slagwerk van alle culturen is, dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan spelen en dat het altijd vol energie is en swingt. Een plezier om naar te kijken en te luisteren, maar vooral om te doen.

Alex Hanssen

Alex Hanssen is al jarenlang verbonden aan de WAMV als docent wereldpercussie. Daarnaast werkt hij als muziektherapeut bij Groot Klimmendaal. Hij is dol op slagwerk, gepassioneerd als het gaat om integratie van mensen met en zonder beperking en hij wil absoluut dat iedereen, ja echt IEDEREEN, het plezier van muziekmaken ervaart.
Natuurlijk is Alex Hanssen de aangewezen man om KABOEM vorm te geven.