Alex Hanssen

docent wereldpercussie
Wereldpercussie

De wereldpercussie lessen zijn voor kinderen met ritmegevoel en interesse in slagwerk van over de hele wereld.

Opzet lessen

Bij de WAMV kun je slagwerk leren spelen van Japan tot West Afrika en van Brazilië tot Cuba. Ook is er aandacht voor pop-slagwerk, niet op een drumstel, maar zoals Slagerij van Kampen dat doet. Wij durven best te stellen dat de WAMV de enige muziekvereniging is in Nederland die zo’n breed slagwerk-pakket aanbiedt! We hebben veel trommels: grote en kleine Taiko-trommels uit Japan, djembé’s en doundouns uit West Afrika, Surdo’s en tamborims uit Brazilië, conga’s en bongo’s uit Cuba, snaretrommels en bekkens uit Europa.


Praktische zaken

Hoe: de lessen worden gevolgd in groepjes van zes leerlingen. Op die manier leer je goed samenspelen en kun je als snel samen mooie ritmes opbouwen. Er zijn twee lesgroepen, ingedeeld naar leeftijd en niveau.
Instrument: je krijgt een djembé van de WAMV in bruikleen om thuis te oefenen.
Waar: in 'het Kluphuis', Nassaustraat 4a.
Wanneer: op vrijdagmiddag.
Duur: 38 lessen per jaar van 45 minuten van september tot juli.
Kosten: slagwerkleerlingen betalen contributie van €16,00 per maand. Het lesgeld komt daar bovenop en is €156,00 per jaar (= €13,00 per maand). GelrePas houders krijgen 45% korting.

Optredens

De slagwerkleerlingen treden regelmatig op. Op de eerste plaats met het project KABOEM, maar ook tijdens de familieconcerten van de WAMV, op het wijkfeest van Arnhem West, op de lentemarkt van de Heijenoordschool, enzovoort.