Herman Hendriks

docent kennismakingsles bovenbouw

Alex Hanssen

docent kennismakingsles middenbouw

Kinderen in Arnhem-West maken muziek

De WAMV wil graag zoveel mogelijk kinderen in de buurt helpen met muziek maken. Daarom start zij in november 2015 dit project in samenwerking met de Heijenoordschool.

1. Kennismakingslessen op de Heijenoordschool

In november en december krijgen alle kinderen van de Heijenoordschool vier kennismakingslessen in muziek van docenten van de WAMV. Kinderen in de bovenbouw gaan met Herman Hendriks zang, melodie en ritme ontdekken. Alex Hanssen brengt alle middenbouwleerlingen aan het trommelen. En bij de onderbouw komen leden van de WAMV hun glimmende instrumenten laten zien, horen en voelen.2. Kennismakingslessen buiten schooltijd

Voor de kinderen die geïnteresseerd zijn geraakt in muziek, biedt de WAMV 10 kennismakingslessen aan. Hier kunnen de kinderen echt verschillende instrumenten uitproberen. Er zijn twee projecten:
In project wereldpercussie ga je slagwerk spelen uit de hele wereld! Van Taiko uit Japan tot djembé uit West Afrika, van samba uit Brazilië tot ruige rok.
In project poporkest leer je de eerste beginselen van de instrumenten uit een poporkest! Van keyboard, zang, drums of gitaar tot saxofoon, trompet of trombone.
Start: vrijdag 15 januari 2016.
Kosten: 10 lessen voor €80,00 (korting met GelrePas).
Opgeven: klik hier voor meer informatie.

3. Samenspelen in de Westband

De kinderen die na fase 1 en 2 kiezen voor muziekbeoefening kunnen meespelen in de Westband,  een orkest dat popmuziek gaat spelen. In de Westband kunnen kinderen en jongeren met allerlei muziekinstrumenten meespelen: viool, sax, trompet, drums, djembé, blokfluit, gitaar, bas, tuba, keyboard ... enzovoort. En ook zangers of zangeressen kunnen meedoen. De liedjes die gespeeld gaan worden zoek je samen uit met de bandleider.