Bij veel feestelijke wijkactiviteiten speelt de muziekvereniging.
Onze jonge slagwerkers en het fanfareorkest spelen samen bij het familieconcert en het wijkfeest. In de stad kunt u ons horen bij de Airborn herdenking in het Openluchtmuseum of bij een bijzondere theaterproductie.
We staan overal voor open, als we maar samen muziek kunnen maken en een bijzondere sfeer kunnen creëren
.

Bijzondere projecten

De WAMV zoekt naar speciale gelegenheden waar haar muziek een gloedvolle bijdrage aan kan leveren.

Prateur 2012

De WAMV speelde samen met de Indiaanse dansgroep ‘Madhoeri’ op een speciaal ontworpen vlot op de Rijn, naar een ontwerp van Arno Arts. Zeven avonden lang speelde het orkest steeds zes keer de voorstelling ‘Rijngoud’.
Honderden mensen zagen deze unieke uitvoering van oosterse dans op fanfaremuziek. Initiatiefnemer was Muziektheater de Plaats. Het filmpje van de voorstelling is beslist de moeite waard.

Airborne herdenking

Jaarlijks levert de WAMV een muzikale bijdrage aan de Airborneherdenkingen. Dit heeft een bijzondere traditie.
In Lombok is tijdens de slag om Arnhem hevig gevochten. Na de oorlog gaf de WAMV concerten voor de veteranen die onze wijk in september bezochten. Dat werd zeer gewaardeerd. De laatste jaren speelden we in de stadhuishal voor oudstrijders en hun families. In 2014 gaven we een bijzonder concert in de museumtuin van Museum Arnhem bij de opening van een tentoonstelling met oorlogskunst.

Wijk-videoclip

Al twee keer werd er in Arnhem West, in aanloop tot het wijkfeest in september, een videoclip opgenomen. In 2013 was het de wijkbewoners' eigen vertolking van 'You can't always get what you want' van the Stones. In 2014 diende Bruce Springsteen als inspiratie voor een clip genaamd 'Dancing in the dark'. Natuurlijk deden de muzikanten van de WAMV ook aan deze projecten mee. De videoclips kunnen niet vaak genoeg bekeken worden. Ze zijn te leuk.